Schutterij ´t Zandakker Gilde Sint Jan. ontvangt op 20 november de APK-plak.
Schutterij ´t Zandakker Gilde Sint Jan. ontvangt op 20 november de APK-plak. Foto: Eigen foto

APK-plak voor schutterij Venray

Algemeen

De Ald Preense Kompeneej (APK) van de Piëlhaas in Venray heeft unaniem besloten de APK-plak dit jaar uit te reiken aan Schutterij ´t Zandakker Gilde Sint Jan.


De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving.  Schutterij ‘t Zandakker is een van de oudste verenigingen in Venray. De Venrayse schutterij  is ontzettend zichtbaar in de Venrayse gemeenschap tijdens allerlei vieringen. Denk aan de avondvierdaagse en de elf kanonschoten bij de opening van het vastelaovesseizoen. Maar de schutterij is ook nauw betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse ijsbaan en de kerststal. Tevens voorziet zij vele Venrayse kinderen van een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. De laatste jaren speelt de schutterij ook een steeds grotere rol bij het OLS (Oud-Limburgse Schuttersfeest).

Voor al haar verdiensten ontvangt Schutterij ´t Zandakker Gilde Sint Jan de APK-plak tijdens het jaarlijkse Hazendiner bij BRL op zaterdag 20 november.

Uit de krant