Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Schijt draait doorrr!

Algemeen Cultuur en Uitgaan

De talkshow Schijt draait doorrr! is een blijvertje. In de foyer van Schouwburg Venray werd zondag de derde editie uitstekend bezocht. Samen met een middagprogramma (zaterdag in Overloon) vormde Schijt draait doorrr! het voorgerecht voor het grensoverschrijdend cultuurfestival ‘Schijt aan de Grens’ in de zomer van 2022. Alles onder het motto Grenzeloos Verlangen. 

Ruim honderd mensen luisterden in de foyer naar drie gesprekken onder leiding van Stan Verhaag, muziek van Stef Classens en gesproken columns van Bert Albers en Rob Poels. Sjaak Lucassen uit Maashees vertelde over zijn avonturen op de Yamaha R1, waarmee hij al 350.000 kilometer over de hele wereld aflegde. Zijn grenzeloos verlangen is om ooit met de motor naar de Noordpool te reizen. Jos Swinkels vertelde hoe hij tijdens zijn reis te paard richting Santiago de Compostella moeilijke momenten doormaakte, maar ook hoe het leven hem toelachte.

Stef Classens sprak openhartig over hoe hij een depressie overwon: hij sloot die moeilijke periode af met een tweede plek in The Voice of Holland 2020. De kunst is om in het moment te leven, leerde hij: “Maar soms vind ik dat nog steeds lastig.” In A Beautiful Man, een van de vijf nummers die hij ten gehore bracht, beschrijft hij hoe zijn zelfvertrouwen hervond. Jeffrey Meijer herkende veel van Stefs verhaal. Als coach heeft hij zijn eigen praktijk en helpt hij mensen die op zoek zijn naar balans. Zelf overwon Meijer een burn-out. De rode draad in het leven van Classens en Meijer is het maken en/of schrijven van muziek.

Anne Thielen keek terug op haar wethouderschap. De sluiting van Huisartsenpost Venray was voor haar een dieptepunt. Trots is ze op de stappen die werden gezet richting een nieuwe bibliotheek. Ook deelde ze haar visie op de landbouw en ze vertelde wat de discussie over integriteit binnen het CDA met haar doet: “Ik hoop dat de Venrayse politieke partijen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 en daarna respectvol met elkaar omgaan.”

Afbeelding
Afbeelding
Gespreksleider Stan Verhaag trok ook met zijn microfoon de zaal in.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant