De zeven kartrekkers van Rundje Ysselsteyn voor 't Zorghuus.
De zeven kartrekkers van Rundje Ysselsteyn voor 't Zorghuus. Foto: Henk Lammen

Wandelen voor ‘t Zorghuus

Algemeen Ysselsteyn Zorg en Welzijn

Twee keer per jaar prijkt Rundje Ysselsteyn op de wandelkalender. Op zondag 7 november is de volgende editie met start en finish café-zalencentrum Roelanzia. Een klein groepje van zeven vrijwilligers uit het Venrayse kerkdorp trekt al jaren de kar. Het goede doel is evenals in voorgaande jaren het kleinschalig zorgcentrum ‘t Zorghuus in Ysselsteyn.

In de najaarseditie staan traditiegetrouw wandeltochten van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer op de agenda. De langste wandeling van 30 kilometer wordt alleen in de zomerse editie van het evenement opgenomen. Voor de bewoners en medewerkers van ‘t Zorghuus wordt telkens een wandeling van 3,2 kilometer door het dorp uitgezet. Om 08.00 uur kunnen de eerste wandelaars van start gaan bij Roelanzia, al naar gelang de lengte van de wandeling kan er tot 13.00 uur gestart worden.

Hay Seuren en zijn kompanen zijn de grens bij Brabant overgegaan om de routes uit te zetten. “We gaan deze keer richting Deurne, Zeilberg en Milheeze. De deelnemers wandelen door prachtige bossen en natuurgebieden.” Toon Pouwels vult aan: “Alle routes worden zorgvuldig en goed uitgezet. In de afgelopen jaren krijgen we daarvoor steeds complimenten. De deelnemers krijgen een beschrijving van de route, maar hebben die eigenlijk niet nodig.” 

Rundje Ysselsteyn trekt steeds rond de 200 wandelaars. “Dat is ook meteen de charme van het evenement. Door die kleinschaligheid is het voor ons al organisatie goed te behappen en is het voor de deelnemers geen massal evenement”, verduidelijkt Mia Rongen. “Wij hebben plezier in het organiseren van de wandeltocht en we hopen dat de wandelaars tijdens het lopen er plezier aan beleven.” 

De kosten voor deelname bedragen vier euro per persoon. De netto opbrengst gaat ook nu weer naar het lokale zorgcentrum. “We zijn in Ysselsteyn enorm trots op ‘t Zorghuus. Het is echt iets van ons dorp. Daarom onze keuze om dit goede doel te steunen.” Voorinschrijving voor RundjeYsselsteyn. Wandelaars kunnen zich op de dag melden bij Roelanzia. De organisatie heeft slechts een wens vooraf. “Hopelijk hebben we goed weer.”

Uit de krant

!