<p>Foto: beeld van het educatieve programma Ghana (foto WP).</p>

Foto: beeld van het educatieve programma Ghana (foto WP).

(Foto: wereldpaviljoen)

Venrayse scholen gratis naar Steyl

Na de herfstvakantie gaat het nieuwe educatieve programma Ghana van start in het Wereldpaviljoen te Steyl. Dit programma, genaamd Trommels en verhalen is geschikt voor groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. Daarnaast kunnen scholen uit heel Noord-Limburg voor alle groepen kiezen uit educatieve programma’s in het inleefatelier Nicaragua 

Ervaren, beleven en doen zijn de kernwoorden van het Wereldpaviljoen. In het inleefcentrum Nicaragua en dat van Ghana gaan de leerlingen op gevarieerde wijze aan de slag met activiteiten die invulling geven aan de kerndoelen binnen de leergebieden ‘oriëntatie op jezelf en de wereld’, ‘kunstzinnige oriëntatie’, ‘taal’ en ‘rekenen’. 

De leerlingen krijgen een vliegticket en paspoort, beleven een virtuele vlucht in een heus vliegtuig, gaan door de douane en stappen in een andere wereld. Bij de Baobab-Boom worden ze opgewacht door de verhalenverteller van het dorp. Hij neemt hen in een mystieke sfeer mee in een verhaal. De leerlingen beleven het verhaal, verzamelen symbolen middels het doen van opdrachten, maken een virtuele busrit, kijken door VR-brillen naar het leven in een Ghanees dorp en op een school, bezoeken de medicijnman en maken een amulet. De thema’s zijn het belang van de eigen cultuur, familie en voor elkaar zorgen, spiritualiteit en voorouders binnen zowel het traditionele als moderne leven in Ghana. 

Afgelopen jaren hebben reeds vele klassen van basisscholen uit de gemeenten Venray en Horst aan de Maas een educatief bezoek gebracht aan het Wereldpaviljoen in Steyl. De entreekosten werden vergoed door de jubilerende ontwikkelingsgroep SOS Meerlo-Wanssum. Ook dit schooljaar betaalt SOS Meerlo-Wanssum de entreegelden voor de scholen van de gemeenten Venray en Horst aan de Maas. Scholen krijgen vouchers die ze daarvoor kunnen gebruiken. Informatie en aanmelden via www.wereldpaviljoen.com.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten