Foto: pixabay

Webinar Gamen: hobby of probleem?

In coronatijd zijn jongeren vaker en langer gaan gamen. Steeds meer ouders maken zich zorgen over hoe vaak en hoeveel hun kinderen gamen. Tijdens het webinar Gamen: hobby of probleem? op maandag 8 november van 19.30 tot 20.30 uur krijgen ouders tips over hoe om te gaan met het gamegedrag van hun kinderen.

Eerder al merkten preventiewerkers van ggz-organisatie Vincent van Gogh bij ouders een grote behoefte aan informatie over gamegedrag. Een vorig webinar over Corona & Gamen van april dit jaar was dan ook drukbezocht. Gemeente Venray en Vincent van Gogh grijpen nu de landelijke Week van de Mediawijsheid aan om nog meer ouders te informeren over de nadelen én voordelen van gamen.

Tijdens het delen preventiewerkers van Vincent van Gogh tools en tips waarmee ouders hun kinderen kunnen ondersteunen, zodat gamen een leuke hobby blijft. Ze leren ouders om te gaan met het gamegedrag van hun kinderen en geven inzicht in hoe je als ouder herkent wanneer het gamen een probleem wordt. Nick Cooiman, tot vorig jaar e-sporter bij Venlose voetbalclub VVV en gamingexpert, zal ook spreken tijdens het webinar.

Ouders kunnen zich aanmelden voor het webinar op maandag 8 november 19.30 tot 20.30 uur via de website van Vincent van Gogh, www.vvgi.nl. Deelnemers krijgen via mail een link toegestuurd om het webinar te bekijken. Inschrijven kan tot en met zondag 7 november.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten