Foto: eigen foto

Storm verwoest majestueuze treurwilg

De storm heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Meerlo een majestueuze treurwilg op de binnenplaats van ’t Kasteelke verwoest. Een van de twee zware takken is van de stam gescheurd.

Deze in omtrek vier meter dikke boom heeft een bijzondere geschiedenis. Hij werd geplant op 31 januari 1938 bij gelegenheid van de geboorte van prinses Beatrix, de latere koningin. De planter is Bertus Poels, hij woonde toen met zijn ouders op ’t Kasteelke. In de jaren 50 en 60 deed de boom onder andere dienst voor de vrijwillige brandweer waarvan Bertus toen commandant was. Na een brand moesten de slangen worden gedroogd. Die werden dan in deze boom gehangen. De binnenplaats van ’t Kasteelke met de boom is duizenden malen gefotografeerd door Pieterpad wandelaars. De route loopt immers over de binnenplaats.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten