Foto: Albert Hendriks
foto’s

Overloon staat stil bij 77 jaar vrijheid

Op 14 oktober was het exact 77 jaar geleden dat Overloon werd bevrijd. Om bij deze mijlpaal stil te staan werden er drie bijzondere momenten beleefd in het dorp. Zo kregen meer dan honderd graven op Overloon War Cemetery weer een gezicht. Door een foto van de oorlogsslachtoffers bij de graven te plaatsen.

Het portret van Wil van der Burgt, de enige Nederlander die op de oorlogsbegraafplaats in Overloon ligt begraven, kreeg als honderdste een gezicht. Het portret werd geplaatst door zijn neef.

Daarnaast werd het 75-jarig jubileum van Oorlogsmuseum Overloon gevierd en tevens werd daar het Lancaster Paviljoen officieel geopend.

Tevens was de onthulling van de eerste metershoge Remembrance Site Vector langs de A73 bij Overloon. Deze vector vertelt het verhaal van de Slag bij Overloon. Een mijlpaal aan de Liberation Route Europe, een netwerk van maar liefst 10.000 kilometer aan wandelroute langs historische locaties die herinneren aan de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten