<p>Frits Basten wordt in het zonnetje gezet met de Ald Venrodse Ierepries.</p>

Frits Basten wordt in het zonnetje gezet met de Ald Venrodse Ierepries.

(Foto: Persfoto)

Ald Venrodse Ieërepries voor Frits Basten

Tijdens de algemene ledenvergadering van Veldeke Venray nam het bestuur dinsdagavond afscheid van bestuurslid Frits Basten.


Hij heeft, na een bestuursperiode van 20 jaar, een vicevoorzitterschap van bijna 12 jaar en na 30 jaar het boegbeeld te zijn geweest van de Venrodse Aovend, besloten te gaan stoppen met deze werkzaamheden. Niet alleen binnen Veldeke was Frits Basten zeer actief als vrijwilliger, maar ook binnen diverse andere Venrayse verenigingen. Dat heeft het bestuur van Veldeke Venray doen besluiten de Ald Venrodse Ieërepries vanwege al zijn verdiensten toe te kennen aan Frits Basten.

De prijs wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het voorjaar van 2022 aan hem uitgereikt. Deze prijs wordt niet jaarlijks toegekend en is voor het laatst uitgereikt in 2017 aan Henk Deters uit Ysselsteyn. De Ieërepries wordt toegekend aan mensen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt ten aanzien van de Venrayse cultuur en taal.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten