Blaaskapel Die Rübensammler op de planken.
Blaaskapel Die Rübensammler op de planken. Foto: Persfoto

Frühschoppen in Leunen

Algemeen

In het kader van 100+1-jarig jubileum van moedervereniging Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide en een eigen jubileum van 60 jaar, organiseert Blaaskapel Die Rübensammler op zondag 24 oktober in MFC de Baank een frühschoppen. Hierbij treedt Die Rübensammler op samen met Blaaskapel De Rozenbottels uit Haps.


Die Rübensammler speelt voornamelijk Tsjechische- en Egerländermuziek, staat de onder leiding van Bruno Lucassen en telt veertien  leden. De leden van de kapel komen uit de omliggende dorpen van Leunen, zoals onder meer Horst, Oirlo, Venray, Oostrum en Veulen. Veelal zijn de leden van de kapel in hun eigen dorp ook nog eens lid van de plaatselijke fanfare of harmonie alsook het Senioren Orkest Venray en Horst.

De Rozenbottels is een kapel uit het Brabantse Haps, die zich heeft toegelegd op de Tsjechische volksmuziek en dan met name de Mährische- en Egerländermuziek. Al in 1968 opgericht is ze een van de oudste kapellen in de regio. De kapel bestaat voornamelijk uit leden van muziekvereniging Juliana uit het dorp.

Het muziekfestijn begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Entree en garderobe zijn gratis en de coronacheck is van toepassing.

Uit de krant