<p>Fotokijkmiddag op 18 oktober in De Hoefslag in Veulen. </p>

Fotokijkmiddag op 18 oktober in De Hoefslag in Veulen.

(Foto: Veulens Historie Herleeft )

Oude foto’s kijken

Op 18 oktober organiseert de afdeling Veulen van de Katholieke Bond voor Ouderen een fotokijkmiddag.

Samen met Stichting Veulens Historie Herleeft en RooyNet zal het een cultuurhistorische middag worden, waar met name de historie van Veulen aan de orde komt. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in de Hoefslag in Veulen. Voor de pauze is er een uitleg over de website RooyNet. Mensen worden dan geïnformeerd hoe ze hun familie of ouderlijk huis terug kunnen vinden. Stichting Veulens Historie Herleeft heeft immers een grote digitale collectie. Sinds augustus 2020 staat een groot gedeelte daarvan op RooyNet. Ook heeft de stichting nog een partij onbeschreven foto’s. Na de pauze zullen deze aan de bezoekers op een groot scherm getoond worden. De bedoeling is dat bij de oude foto’s relevante gegevens als gebeurtenis, namen en jaartallen bekend worden.

Als de juiste gegevens bekend zijn, kan de foto in het archief van Stichting Veulens Historie Herleeft en op RooyNet in hun eigen collectie. De website RooyNet brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto’s, films, documenten en geluidfragmenten. Een schat aan gegevens die nog steeds wordt aangevuld.

Iedereen, ook niet-leden van KBO-Veulen, is dan welkom om de oude foto’s te komen bekijken en wellicht dat de bezoekers zichzelf of familie, vrienden of bekenden op de foto’s terugzien. De entree is gratis.

Foto: Toon en Marie Jacobs - Janssen rond 1953. Toon werd in Overloon geboren. Hij trouwde op 11 september 1954 met Maria Janssen. Zij is een echte Veulense. Ze woonden aanvankelijk aan de Breehei, maar in 1966 verhuisden ze naar een nieuwbouwwoning op Brugpas 19. Toon verdiende de kost als waterfitter bij de Waterleiding Maatschappij Limburg. Ze kregen twee zonen en vier dochters. Toon overleed op 3 juni 2006 en Marie op 12 maart 2014, beiden in Veulen. Bron: Stichting Veulens Historie Herleeft. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten