Afbeelding
Foto: Hoedemaekers Venray

Bronzen waarderingspenning voor Hanneke Rutten-Claessens

Algemeen

Hanneke Rutten-Claessens (69) uit Venray heeft vrijdagmiddag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De penning werd uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens de vijftienjarige jubileumviering van de stichting Mullai in de kantine van SV Venray.

Hanneke Rutten-Claessens is mede-oprichtster van de stichting Mullai, waar zij zich al vijftien jaar belangeloos voor inzet. De stichting is opgericht nadat Sri Lanka in 2004 zwaar werd getroffen door een tsunami. Het doel was aanvankelijk de opvang van wezen en kansarme kinderen die slachtoffer waren geworden. Een aantal jaren na deze natuurramp kreeg het land te maken met een oorlog, die ook weer zorgde voor veel slachtoffers en verwoesting. Momenteel richt de stichting zich op het ondersteunen van kansarme kinderen met kleine projecten in Mullaitivu, gelegen in de regio Oddusuddan.

Van april 2006 tot februari 2021 was Hanneke Rutten actief als penningmeester van de stichting. Ook onderhield zij de communicatie met diverse instanties in Venray, inventariseerde ze de hulpbehoeften en zorgde ze voor coördinatie van de projecten. Daarnaast verzorgde zij lezingen over de stichting op scholen, kerken en instellingen in Venray en omgeving.

Ook bij diverse activiteiten, zoals het jaarlijks ondersteunen van de voedselbankactie bij supermarkten en de organisatie van de Werelddagen, kon de stichting altijd op Hanneke Rutten-Claessens rekenen.

Uit de krant