Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Hoedemaekers Venray

Bronzen waarderingspenning voor Hanneke Rutten-Claessens

Hanneke Rutten-Claessens (69) uit Venray heeft vrijdagmiddag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De penning werd uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens de vijftienjarige jubileumviering van de stichting Mullai in de kantine van SV Venray.

Hanneke Rutten-Claessens is mede-oprichtster van de stichting Mullai, waar zij zich al vijftien jaar belangeloos voor inzet. De stichting is opgericht nadat Sri Lanka in 2004 zwaar werd getroffen door een tsunami. Het doel was aanvankelijk de opvang van wezen en kansarme kinderen die slachtoffer waren geworden. Een aantal jaren na deze natuurramp kreeg het land te maken met een oorlog, die ook weer zorgde voor veel slachtoffers en verwoesting. Momenteel richt de stichting zich op het ondersteunen van kansarme kinderen met kleine projecten in Mullaitivu, gelegen in de regio Oddusuddan.

Van april 2006 tot februari 2021 was Hanneke Rutten actief als penningmeester van de stichting. Ook onderhield zij de communicatie met diverse instanties in Venray, inventariseerde ze de hulpbehoeften en zorgde ze voor coördinatie van de projecten. Daarnaast verzorgde zij lezingen over de stichting op scholen, kerken en instellingen in Venray en omgeving.

Ook bij diverse activiteiten, zoals het jaarlijks ondersteunen van de voedselbankactie bij supermarkten en de organisatie van de Werelddagen, kon de stichting altijd op Hanneke Rutten-Claessens rekenen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten