Bart en Anja Goossens stoppen vanwege Anja's gezondheid met hun restaurant 't Genot in Vierlingsbeek.
Bart en Anja Goossens stoppen vanwege Anja's gezondheid met hun restaurant 't Genot in Vierlingsbeek. Foto: Persfoto

Restaurant ’t Genot sluit zijn deuren

Algemeen

Restaurant ’t Genot in Vierlingsbeek sluit op zondag 17 oktober om 16.00 uur zijn deuren. Nee, niet vanwege de coronacrisis. En ook niet vanwege gebrek aan klandizie of inspiratie. “Maar vanwege mijn gezondheid”, zegt Anja Goossens, die de zaak aan de Spoorstraat 49 sinds 2012 samen met haar man Bart (36) runt, openhartig. “Samen hebben we besloten dat ik me eerst voor meer dan honderd procent ga richten op mijn herstel. Daarna kijken we wel verder.”

Door Ron Koenen

Nee, het was geen gemakkelijk besluit. Zeker niet. Want samen legden ze jarenlang hart en ziel in hun eigen restaurant. In 2012 kochten de twee horecamensen het toenmalige koffiehuis aan de rand (richting de A73) van het dorp. Het pand werd vervolgens fors verbouwd en ook het concept veranderde, waarna ze in 2013 ambachtelijk pannenkoekenrestaurant ’t Genot lanceerden.

In de eerste coronalockdown, 1,5 jaar geleden, toen ook het ondernemersechtpaar de deuren van hun zaak moest sluiten, realiseerden ze vervolgens samen met hun team in hun tuin ’t Paviljoen, een nieuw openluchtrestaurant onder een luxe stretchtent in een groene omgeving. Ook ondergingen in die maanden het restaurant en de menukaart van ’t Genot een metamorfose en ging het stel weer boven het restaurant wonen. De pannenkoeken verdwenen en werden vervangen door (streek)gerechten met pure ingrediënten.

“Ja, wat hebben we veel gedaan in die bijna tien jaar”, vindt ook Anja Goossens. “We zijn écht enorm trots op wat we met ons team hebben gerealiseerd op deze bijzondere plek. Alle verbouwingen, de veranderingen van ons concept, de enthousiaste reactie van bezoekers. We hebben echt van ons avontuur genoten. Hard gewerkt, maar ook veel plezier gemaakt. Het is echt heel erg jammer dat we nu met ons restaurant moeten stoppen, maar mijn gezondheid staat nu op de eerste plaats. De komende weken hopen we heel veel van onze trouwe gasten in ’t Genot of in ’t Paviljoen te mogen begroeten, want mede dankzij hen hebben we onze droom, een eigen restaurant, kunnen verwezenlijken.”

Of het pand wordt verkocht, of (deels) verhuurd, of een andere bestemming krijgt, staat nog in de sterren geschreven. “Daar is het nu nog veel te vroeg voor”, vindt Bart Goossens. “We moeten dit samen eerst een plek geven. Daarna kijken we wel wat op ons pad komt.”

Uit de krant