Deelnemers aan Classico Vitelia tonen trots de cheque van 750 euro voor Big Challenge – Alpe d’Huzes.
Deelnemers aan Classico Vitelia tonen trots de cheque van 750 euro voor Big Challenge – Alpe d’Huzes. Foto: Persfoto

Fietsen in teken 100 jaar Vitelia en goede doel

Algemeen

De honderdjarige coöperatie Vitelia zette afgelopen zaterdag een bijzondere toertocht op de racefiets voor leden en medewerkers op touw. De rit van 140 kilometer leidde de deelnemers van Ysselsteyn naar Hazerswoude-Dorp in Zuid-Holland. Voor deze tocht is een bedrag van in totaal 750 euro opgehaald ten bate van Big Challenge – Alpe d’Huzes. 


De tocht is bedacht door medewerkers van Vitelia. Hun insteek was om op een bijzondere wijze stil te staan bij het honderdjarig bestaan en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een goed doel. Een kleine dertig deelnemers, verdeeld in twee groepen, bereikten rond 16.00 uur de finish bij de vestiging van Vitelia Agrocultuur in Hazerswoude-Dorp.

Naast deze toertocht voor racefietsers fietsten in juli en augustus ook nog eens ruim vijfhonderd deelnemers de Vitelia FotoFietsTocht. De deelnemers werden tijdens tocht dwars door een groot deel van het werkgebied van de coöperatie geleid. Onderdeel van de fietstocht was een fotoquiz. De winnaars van deze quiz werden afgelopen vrijdag bekendgemaakt op de socialmediakanalen van Vitelia. Deze succesvolle activiteit werd eveneens georganiseerd als onderdeel van de verschillende jubileumactiviteiten. In oktober wordt er in het kader van het eeuwfeest nog een derde activiteit georganiseerd. De Vitelia-herfstwandeling met meerdere afstanden voor iedereen die van wandelen houdt. Dit is voorlopig de laatste sportieve activiteit die wordt gehouden in het kader van honderd jaar Vitelia.

Begin dit jaar werden de plannen uitgerold voor een groot jubileumfeest. Maar vanwege de aanhoudende coronabeperkingen besloot de directie van Vitelia onlangs het geplande jubileumweekend uit te stellen en plaats te laten vinden op een nog nader te bepalen moment. Het jubileumweekend stond gepland op 22 en 23 oktober 2021. Naast bovengenoemde activiteiten is er een bijzonder jubileumboek gemaakt dat nog dit najaar wordt gepresenteerd. Het boek geeft een duidelijk beeld over het ontstaan en de honderdjarige geschiedenis van de agrarische coöperatie.

In het boek wordt stilgestaan bij de vele mijlpalen van de coöperatie. Vele foto’s, anekdotes, documenten en zelfs interactieve videofragmenten geven de lezer een beeld van de rijke Vitelia-historie. Het boek wordt exclusief uitgereikt aan leden en medewerkers van Vitelia.

Uit de krant