Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay

Kabinet: ‘1,5 meter geschrapt, wel coronapas’

De anderhalvemetermaatregel wordt vanaf 25 september losgelaten. Dat maakte demissionair minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie in Den Haag.  In plaats van de afstandsregel wordt het coronatoegangsbewijs vanaf die datum verplicht in de horeca en in de kunst- en cultuursector. Door met toegangsbewijzen te werken, wil het demissionaire kabinet voorkomen dat er nog lang moet worden vastgehouden aan beperkende maatregelen voor iedereen.

Het toegangsbewijs is geldig als iemand volledig is gevaccineerd, recent van covid-19 is hersteld of negatief op het coronavirus is getest. De pas wordt verplicht voor iedereen boven de dertien jaar. Daarnaast worden evenementen weer onder voorwaarden mogelijk. Mondkapjes hoeven vanaf 25 september niet meer gedragen te worden op mbo’s, hbo’s, universiteiten en middelbare scholen. In de taxi of in het openbaar vervoer is een mondkapje nog wel verplicht.

Ook discotheken en nachtclubs mogen vanaf 25 september net als de andere horecagelegenheden tot middernacht open.

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/09/14/nederland-verder-open-met-coronatoegangsbewijs

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten