Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Sander van Lier ontving zaterdag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray. </p>

Sander van Lier ontving zaterdag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray.

(Foto: Hoedemaekers Venray)

Bronzen waarderingspenning voor Sander van Lier

Sander van Lier (48) uit Venray ontving zaterdagmiddag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray. De penning werd hem uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens een bijeenkomst in het Odapark in Venray.

Sander van Lier was van 2012 tot juni 2021 bestuurslid van Odapark. Nu hij onlangs is gestopt als bestuurslid, blijft hij er wel als vrijwilliger actief. Als bestuurslid was Sander van Lier verantwoordelijk voor bouwzaken en sponsoring. Hij legde succesvol nieuwe contacten met sponsors in de regio, wat Odapark de nodige financiële impulsen gaf. Hij was aanjager en sponsorwerver van de bouw van het Kunstlab in 2016. Het Kunstlab - als ruimte voor educatie aan kinderen en jongeren - is de afgelopen jaren een waardevolle uitbreiding gebleken, dat er zonder de inzet van Sander van Lier zeker niet was gekomen. 

Daarnaast zet hij zich actief in voor de restauratie van erfgoed in het park. Hij stuurt hierbij de groep vrijwilligers aan die restauratie uitvoeren, hij helpt mee om de benodigde fondsen te verzamelen en zorgt voor de inkoop en keuze van de bouwmaterialen, passend bij de historische sfeer van het park. 

In zijn laatste jaar als bestuurslid heeft hij de aanleg van het TOP-punt in Odapark begeleid, waarbij hij ervoor heeft gezorgd dat Odapark een nieuw kunstwerk van Diana Ramaekers kreeg en een verhard hoofdpad. De week na zijn aftreden als bestuurslid maakte Sander van Lier bekend dat hij een nieuwe vrijwilligersgroep heeft opgericht: de werkgroep bouw en infrastructuur.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten