MMSK St. Petrus’ Banden presenteert A tribute to Queen.
MMSK St. Petrus’ Banden presenteert A tribute to Queen. Foto: Persfoto

MMSK St. Petrus’ Banden: ode aan Queen

Algemeen

Met tientallen hits door de jaren heen, uitzonderlijke live-optredens en muzikale veelzijdigheid is Queen misschien wel de meest succesvolle en authentieke rockband aller tijden. De Top2000 bewijst jaarlijks hoe geliefd en tijdloos de muziek van Queen is. MMSK St. Petrus’ Banden en het Venray’s Rockkoor brengen de muziek van de rockband naar de schouwburg in Venray.

Na succesvolle theaterconcerten als Musicals on Stage, Magic on Stage, Journey, Venray viert vrijheid en Toppers in Rooj gaat MMSK St. Petrus’ Banden het Venrays theater in onder de titel A tribute to Queen. Op 27 november 2021 brengt het orkest in samenwerking met het Venray’s Rockkoor een eerbetoon aan Queen. Een  muzikale show met een aaneengesloten reeks van de grootste hits van één van de meest legendarische rockbands ooit, onder de titel A tribute to Queen.

Het Venray’s Rockkoor staat onder leiding van Ad Welten. Hij heeft twee gitaristen klaargestoomd die de tientallen gitaarsolo’s in de vingers hebben gekregen. Thijs Roseboom en Helen Nillesen vertolken de vocals. Thijs Roseboom is bekend van tv-programma’s als Idols en We want more. Hij is al vaker in de huid van Freddie Mercury gekropen en ging ‘viral’ als de zingende politieagent met het nummer Don’t stop me now. Het repertoire is hem op het lijf geschreven. Helen Nillesen is de leadzangeres van de Venrayse coverband Fezz. Zij heeft zanglessen gehad bij onder andere Alfons Verreijt en Gé Titulaer en trad daarnaast op als soloartiest en ook met vele andere muziekgezelschappen.

MMSK St. Petrus’ Banden, onder leiding van Joop Derks, is een orkest helemaal van deze tijd. Het orkest verzorgt groots opgezette concerten en theaterproducties.
A tribute to Queen wordt een muzikale show met technische hoogstandjes en verrassende elementen. Kaarten voor A tribute to Queen zijn verkrijgbaar via de website www.schouwburg.nl.

Uit de krant