Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Digisterker met BiblioNu

Algemeen

Steeds meer zaken bij de overheid moeten tegenwoordig via de computer geregeld worden. BiblioNu behandelt in drie bijeenkomsten diverse websites van de overheid waaronder die van de eigen gemeente, het patiëntenportaal, de Belastingdienst en Mijn Overheid.

Niet iedereen is even handig met de computer. In deze tijd waarin steeds meer zaken digitaal moeten worden geregeld, kan dat een ongemakkelijk gevoel geven. BiblioNu biedt hulp. In een langzaam tempo, met duidelijke uitleg en met een overzichtelijk cursusboek als naslagwerk worden de deelnemers stapsgewijs door de sites geloodst. En worden zo ongemerkt al snel digivaardiger. “Behalve leerzaam was het ook nog eens gezellig en ik heb geen knoppenangst meer”, aldus een van de voorgaande cursisten.

Voor wie
De cursus is voor inwoners van de gemeente Venray die kunnen omgaan met een computer en die beschikken over een DigiD. De cursus is gratis, er wordt alleen een vergoeding voor het cursusboek gevraagd. Wie nog geen DigiD heeft, kan kijken op de site DigiD.nl waar bij veelgestelde vragen eenvoudig wordt uitgelegd hoe je de aanvraag doet.  

Cursusdata
In september gaat de cursus van start in de vestiging Venray. De bijeenkomsten zijn op maandag 20 september, 27 september en 4 oktober van 19:30 tot 21:30 uur. Aanmelden via de activiteitenbutton op biblionu.nl.

Uit de krant