Afbeelding
Foto: persfoto

Kennismaken met Grandorse in Kronenberg

Algemeen

Grandorse is een zone aan de Peelstraat in Kronenberg, waarin paardenliefhebbers, ondernemers en overheid samenwerken om de paardensport te faciliteren en te ontwikkelen. Van 8 tot 12 september worden er ook de wereldkampioenschappen tweespannen georganiseerd.

Walk Grandorse is een belevingswandeltocht langs acht verschillende oriëntatiepunten waar iets te zien en te beleven is op het gebied van de paardensport. Na de wandeling heb je verder kennis gemaakt met de diverse kanten van de paardensport. Zo kun je de stallen bezoeken, leer je meer over paarden, kunnen de kinderen ponyrijden en zijn er diverse shows.

De wandelroute is zo’n acht kilometer lang en is eventueel af te korten of er kan gebruik gemaakt worden van een pendeldienst. Op ieder punt wordt er informatie gedeeld en op twee punten kun je genieten van een hapje en een drankje.

Er is een prijsvraag verbonden aan Walk Grandorse, met kans op prijzen. Starten kan vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur vanuit de centrale entree, onder het Equiduct Grandorse.

Tickets zijn hier te bestellen.

Uit de krant