Afbeelding
Foto: pixabay

Brabantse brouwerij neemt Goesting over

Algemeen

Brouwerij Frontaal uit Breda doet aankomende zondag een gooi naar de heerschappij bij Proeflokaal Goesting. Deze dag zullen uit de tap bij Goesting enkel de bieren van deze Brabantse brouwer geschonken worden. “Het klinkt wellicht vreemd dat we bij Goesting ons assortiment voor een dag verkleinen maar we proberen op deze manier één brouwerij op een voetstuk te zetten”, zegt Gijs Schapendonk, uitbater van Proeflokaal Goesting. 

Brouwerij Frontaal zal zelf met een deel van hun brouwteam aanwezig zijn op de Terras-takeover bij Proeflokaal Goesting. “De aanwezigheid van de brouwers versterkt de band tussen een brouwerij en de gasten én medewerkers van Proeflokaal Goesting, ik ben er trots op dat we de lijn van gastheer voor de beste brouwers uit binnen- en buitenland door kunnen zetten”, zegt Schapendonk.

Brouwerij Frontaal is ontstaan in 2015 na een jarenlange zoektocht naar de verschillende smaken en aroma’s in al bestaande bieren. De mannen en vrouwen achter Frontaal hebben zichzelf vervolgens het vak van brouwen zelf aangeleerd, veel ervaringen opgedaan bij bestaande brouwerijen en zich verdiept in de vele literatuur.

Frontaal is een brouwerij die staat voor innovatie, balans, creativiteit maar ook zeker voor transparantie (op de helderheid van sommige bieren na). Dit komt allemaal terug in de smaak van het bier, de etiketten maar ook zeker door de manier van handelen door de brouwerij.

Frontaal brouwt hun bier volgens de slogan Beer for Thought. Hiermee doelt men op het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier, wat de drinker aanzet tot denken waar dit door ontstaan is. Naast dat er op zoek gegaan wordt naar de uitwerking van de ingrediënten zou de drinker ook kunnen denken bij welk gerecht het bier lekker bij is of bij welk moment het goed past.

Komende zondag vanaf 14.00 uur hopen Proeflokaal Goesting en Frontaal hun gasten mee te kunnen nemen in dit gedachtegoed, en dat de bieren mogen smaken.

Uit de krant