Afbeelding
Foto: Studio Doerak

Doerak op de camping

Algemeen

Wekelijks tekent Ted Lenssen voor nieuwsblad Peel en Maas zijn cartoon. Al ruim 650 Doerakken verder heeft hij geen week overgeslagen. Zo probeert hij met een knipoog de actualiteiten in een illustratie vorm te geven. De redactie stuurt dan items door die in die week de revue passeren. Na een brainstormsessie schetst hij op zijn tekentablet de grote lijnen. Na een laag zwarte lijnen, inkleuren en tekst gaat de cartoon per mail terug naar de redactie.

In de vakantie loopt dat iets anders. Voorheen tekende Ted zijn cartoons vooruit. Dan werden er bijvoorbeeld drie cartoons getekend over de vakantie in het algemeen. Dit jaar wordt de inspiratie gehaald uit de ervaringen op de camping terwijl hij met zijn gezin erop uit is. De cartoon wordt op papier getekend in de voortent. De tekening krijgt zwarte lijnen en wat accenten van kleur. Dan maakt hij een foto, bewerkt deze met een titel en de cartoon kan naar de redactie.

Vorige week ergerde Doerak zich nog aan de hoeveelheid muggen in de caravan op camping de Lievelinge in Vuren. Deze week komt de inspiratie van camping het Goeie Leven in Eerde. Het inpakken van de spullen blijft een genot om naar te kijken. Puzzelen, proberen en proppen tot alles past. Op die manier blijft de inspiratie rijkelijk binnenkomen en kan Doerak toch wekelijks zijn avonturen meemaken.

Uit de krant