Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Studio Doerak

Doerak op de camping

Wekelijks tekent Ted Lenssen voor nieuwsblad Peel en Maas zijn cartoon. Al ruim 650 Doerakken verder heeft hij geen week overgeslagen. Zo probeert hij met een knipoog de actualiteiten in een illustratie vorm te geven. De redactie stuurt dan items door die in die week de revue passeren. Na een brainstormsessie schetst hij op zijn tekentablet de grote lijnen. Na een laag zwarte lijnen, inkleuren en tekst gaat de cartoon per mail terug naar de redactie.

In de vakantie loopt dat iets anders. Voorheen tekende Ted zijn cartoons vooruit. Dan werden er bijvoorbeeld drie cartoons getekend over de vakantie in het algemeen. Dit jaar wordt de inspiratie gehaald uit de ervaringen op de camping terwijl hij met zijn gezin erop uit is. De cartoon wordt op papier getekend in de voortent. De tekening krijgt zwarte lijnen en wat accenten van kleur. Dan maakt hij een foto, bewerkt deze met een titel en de cartoon kan naar de redactie.

Vorige week ergerde Doerak zich nog aan de hoeveelheid muggen in de caravan op camping de Lievelinge in Vuren. Deze week komt de inspiratie van camping het Goeie Leven in Eerde. Het inpakken van de spullen blijft een genot om naar te kijken. Puzzelen, proberen en proppen tot alles past. Op die manier blijft de inspiratie rijkelijk binnenkomen en kan Doerak toch wekelijks zijn avonturen meemaken.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten