Afbeelding
Foto: persfoto

Masterclass Orlandofestival in Odapark

Algemeen

Het concertseizoen van de Stichting Theehuisconcerten kent dit jaar een ander begin dan in de voorgaande jaren. Het eerste reguliere concert is op 26 september, maar op zondag 15 augustus vindt een extra concert plaats, een masterclass in het kader van het befaamde Orlandofestival.

Dat festival biedt tien dagen lang klassieke kamermuziek. Ruim veertig concerten zijn in het festival te beluisteren. De concerten en dus ook de masterclasses vinden meestal plaats op de locatie van het Orlandofestival, Rolduc in Kerkrade. Maar dit jaar wijkt een van de masterclasses uit naar Het Theehuis van het Odapark in Venray. De masterclass wordt gegeven door de artistiek leider van het Orlandofestival, Henk Guittart. Hij is van 1974 tot 1990 als altviolist en artistiek leider verbonden aan het door hem opgerichte Schönberg Ensemble. Guittart was van 1978 tot 2019 op diverse Nederlandse conservatoria verbonden als kamermuziekdocent en dirigent.

Hij geeft de masterclass aan twee jonge muzikale talenten die samen het Eunoia Duo vormen. Yik Liang Soo, een Maleise violist, en Elze Fedorcovaite, een Litouwse pianiste, leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland. Ze spelen werk van vele componisten van Bach tot Schnittke en willen hun publiek graag kennis laten maken met minder bekende stukken. Samen wonnen ze in 2021 de eerste prijs in de internationale kamermuziekwedstrijd Spring Sonata in Litouwen. In het Odapark spelen ze een selectie van werken van Beethoven, Debussy en Schnittke.

Het concert vindt plaats op zondag 15 augustus om 15:30 uur. Het Theehuis ligt aan de Merseloseweg 117 in Venray. Kaarten voor het concert kosten 10 euro per persoon en kunnen worden gekocht via www.theehuisconcerten.nl.

Uit de krant