Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De rechtbank in &#39;s Hertogenbosch.</p>

De rechtbank in 's Hertogenbosch.

(Foto: )

Buren willen versneld af metaalverwerking

De buren van Verhoeven-Rops Holding BV willen niet langer wachten tot het bedrijf stopt met de opslag en bewerking van metalen op haar perceel aan de Veldstraat in Merselo. Buurvrouw J. Kempkens stapte daarom vorige week naar de rechtbank in Den Bosch. Zij wilde de gemeente Venray dwingen om versneld op te treden tegen de activiteiten van het bedrijf.

Op het perceel in Merselo zit een agrarische bestemming. Metaalverwerking was op het terrein niet toegestaan: daar waren gemeente, bedrijf en buren het wel over eens. Toch vonden deze verboden activiteiten hier jarenlang plaats. De holding was niet bewust begonnen met het overtreden van de regels. Het familiebedrijf startte met de metaalverwerking als nevenactiviteit, die steeds meer tijd en plaats in beslag nam op het terrein.

De holding deed geen poging om de zaak bij de gemeente te laten ‘legaliseren’. Het echtpaar Verhoeven gaf aan dat ze gezien ‘hun leeftijd en lichamelijke gesteldheid’ sowieso van plan waren om de activiteiten langzaam af te bouwen. Op het terrein zou dan een woonbestemming kunnen komen, tot vreugde van de buren. Het bedrijf gaf daarbij aan dat ze wel een flinke tijd nodig hebben om het terrein op te ruimen.

Het grote twistpunt betrof deze zogenoemde begunstigingstermijn, waar de gemeente mee akkoord ging. Venray had het bedrijf maar liefst twee jaar gegeven om het terrein aan kant te krijgen. Veel te lang, vond de buurvrouw. Zij wenste een sneller ingrijpen.

Overigens was door vertraging bij de rechtbank, één jaar van deze begunstigingstermijn al voor de behandeling van de rechtszaak verlopen.

Uitspraak over zes weken.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten