Logo peelenmaasvenray.nl

Opa-en-omaspeurtocht bij Weverslo

Voor kinderen en hun (groot-)ouders is er in augustus een speurtocht uitgezet op Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo. Met behulp van een verhalenbrief – die bij de ingang klaar ligt – kunnen (groot-)ouders en (klein-)kinderen dagelijks tussen zonsopgang en zonsondergang de speurtocht lopen.

Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo is een klein natuurgebied dat ligt tussen Heide, Merselo en de Venrayse wijk Veltum. De ingang is aan de Janslust. Er mag tussen een half uur na zonsopgang en een half uur voor zonsondergang vrij worden gewandeld. Veel mensen doen dat ook. Om deze kleine natuurparel beter te leren kennen is er in de zomerperiode een speciale opa en oma speurtocht uitgezet. 

Jong en oud kunnen zo door goede samenwerking veel te weten komen over de historie en de huidige functie van het gebied. In het gebied zijn nog veel historische cultuur- en natuurelementen te vinden als bewijs van vroegere activiteiten. En natuurlijk zijn er ook veel aanwijzingen die laten zien was de huidige functie is van dit gebied. De speurtocht helpt om die verborgen geheimen te vinden.

De speurtocht gaat over de paden die kris kras door de natuur lopen. Bij het informatiecentrum Het Boshuis kunnen de opa’s en oma’s - en natuurlijk ook de vaders en de moeders - een wandelkaart krijgen. Daar staan vragen en opdrachten op die oud en jong samen moeten oplossen. En op de kaart is ook ruimte om een eigen verhaal te vertellen over hoe het vroeger was en hoe het nu is.

De verhalenkaarten kunnen tussen zonsopgang en zonsondergang gepakt worden uit een speciaal speurtochtbakje bij de ingang van het terrein. Verhalenkaarten met antwoorden en verhalen kunnen tot en met 31 augustus worden ingeleverd bij het Boshuis. Dat hoeft niet perse op de zelfde dag dat je de wandeling doet.

De kaart met antwoorden en de verhalen kunnen elke middag tussen 13.30 en 16.30 uur ingeleverd worden bij Het Boshuis. Voor de kinderen is er dan als beloning een verrassing. Meer informatie en nieuwtjes over de speurtocht vind je op de website, facebook en Instagrampagina’s van Weverslo. Volg die dus goed als je de speurtocht hebt gemaakt en de kaart hebt ingeleverd.

Kijk voor meer informatie op de website www.weverslo.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten