De jubilarissen zijn in het zonnetje gezet.
De jubilarissen zijn in het zonnetje gezet. Foto: persfoto

500 jaar bij Ons Genoegen

Algemeen

Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo heeft afgelopen vrijdag het seizoen afgesloten met een concert op het plein bij gemeenschapshuis De Linde. Vanwege de coronapandemie hebben de leden van Ons Genoegen beperkt samen muziek kunnen maken. Voor de muzikanten was het dan ook speciaal om hun klanken weer aan het Oirlose publiek te laten horen. Aan het einde van de avond werden tien jubilarissen gehuldigd. Samen zijn zij goed voor 500 jaar ervaring.

Helmie Janssen (bugel) en Els Cox (trompet) zijn veertig jaar lid van de vereniging. Zij hebben beiden hun muzikale hobby aan hun dochters overgedragen. Els zorgt al menig jaar voor de uniformen van alle leden en heeft onder meer in de jubileumcommissie gezeten voor het eeuwfeest van de vereniging in 2008. Helmie zet zich al jaren in voor de Vrienden van Ons Genoegen. Beide vrouwen genieten elke vrijdagavond met veel plezier van de gezelligheid en muzikaliteit van de vereniging.

Gertie Hellegers (bugel), Ans Reintjes (bugel) en Wim Michels (trombone) hebben dit jaar hun gouden jubileum en zijn vijftig jaar lid van de vereniging. Vorig jaar heeft Gertie de trompet verruild voor de bugel. Gertie heeft haar muzikaliteit onder andere overgedragen aan haar dochter Loes die al jarenlang alt-saxofoon speelt bij de fanfare. Gertie heeft jarenlang in het bestuur gezeten van de fanfare. Ans Reintjes (bugel) is al jaren trouw op de eerste rij van de bugels en staat daar zeker haar mannetje. Ans is een actief lid van de vereniging en is al heel wat jaren lid van de fanfarecommissie. In deze rol heeft ze al vele malen de Linde, de feesttent of de kerk versierd voor muzikale festiviteiten en activiteiten. Ans zat tevens in de jubileumcommissie voor het honderdjarig bestaan van de vereniging in 2008. Gertie en Ans waren de eerste vrouwelijke leden van de fanfare. Wat dat betreft hebben ze het goede voorbeeld gegeven, want inmiddels zijn de dames in de ruime meerderheid. Wim Michels (trombone) was jarenlang voorzitter van de vereniging en kreeg onder andere hiervoor in 2017 een koninklijke onderscheiding. Muziek maken is Wim met de paplepel ingegoten, de familie Michels mag zich zo onderhand wel hofleverancier van de vereniging noemen.

Erelid
Theo de Rijck (bariton) en Jan Steeghs (besbas) vieren dit jaar hun zestigjarig jubileum bij de muziekvereniging. Zij mogen zichzelf de meest ervaren muzikanten uit het orkest noemen. Theo is jarenlang bestuurslid geweest en heeft altijd het instrumentarium onderhouden. Nog steeds is Theo een handige man die menig buis of schroefje los weet te krijgen en kleine reparaties kan uitvoeren. Jan is een enorm trouw lid en mag elke vrijdag zijn grote besbas heen en weer sjouwen. Jan heeft jarenlang ook bij de jeugdfanfare meegespeeld om hen uit te helpen maar dit heeft hem ook zeker jeugdig gehouden. Voor zijn verdiensten voor de vereniging en voor dit bijzondere jubileum is Jan benoemd tot erelid. Theo was vanwege zijn voormalige bestuursfunctie al erelid. Ook Theo en Jan hebben hun muzikaliteit overgedragen aan hun (klein)kinderen.

De niet-spelende leden Theo Peeters, Piet Classens en Pieter Janssen vieren hun vijftigjarig lidmaatschap van de vereniging. Na afloop van het concert en de huldiging werd geproost op vijfhonderd mooie jubileumjaren.

Uit de krant