Lamberdina's Hoeve was de grote winnaar van de Venrayse ondernemersprijzen in 2020.
Lamberdina's Hoeve was de grote winnaar van de Venrayse ondernemersprijzen in 2020. Foto: persfoto

Nieuwe opzet ondernemersprijzen

Algemeen

De Venrayse Ondernemersprijzen (VOP) krijgen een nieuwe opzet. De organisatie heeft dit besloten naar aanleiding van een grondige evaluatie en de geluiden uit het Venrayse ondernemersveld. Samen met enkele ondernemers werden de koppen bij mekaar gestoken en een werd er een nieuw plan uitgewerkt.

Een van de conclusies was dat het aantal nominaties te groot was. “We willen terug naar kandidaten die ook écht het onderscheid maken. De oude opzet was toe aan een frisse wind, tot die conclusie kwamen we al snel”, zegt Edwin Keijsers die samen met enkele Venrayse ondernemers gevraagd werd om mee te denken over de nieuwe opzet. “De nominaties werden aangedragen door de Venrayse ondernemersverenigingen. Zo kreeg je uit elke sector een kandidaat aangereikt, waardoor er soms appels met peren werden vergeleken. Dit willen we sowieso verbeteren.”

In de nieuwe opzet mag iedereen een Venrays bedrijf nomineren. Dit kan op de website venrayseondernemersprijzen.nl. De Venrayse ondernemersprijzen staan voor komend jaar in het teken van Creatief Ondernemerschap. Hiervoor kan iedereen vanaf nu bedrijven nomineren. Na de sluiting van inschrijving zal de organisatie alle inschrijvingen toetsen, een selectie maken en de definitieve kandidaten op de hoogte stellen.

Aandacht
Uiteindelijk zullen er maximaal vier kandidaten in aanmerking komen. Deze bedrijven strijden op de eerste donderdag van het nieuwe jaar om de Loek Nelissen Prijs en de Rabobank Publieksprijs. De ondernemingen worden op deze avond allen op dezelfde wijze gepresenteerd en voorgesteld. “We willen alle genomineerden op eenzelfde manier aandacht geven. Niet dat het ene bedrijf groots uitpakt en een ander omverblaast. De publieksprijs moet niet afhangen van degene die zich op deze avond het leukste presenteert. Doordat we elke kandidaat op dezelfde wijze presenteren, gaat de aandacht uit naar het onderscheidend vermogen van het bedrijf.”

Los van de ondernemersprijzen zal de avond meer in het teken komen staan van ondernemen in Venray. “Als Venrayse ondernemer ben je ook benieuwd wat er zich in jouw regio afspeelt. We willen de mensen verrassen, verwonderen en verbinden. En natuurlijk sluiten we af met een goede nieuwjaarsborrel”, besluit Keijsers.

Uit de krant