Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De overhandiging van de cheque voor de&nbsp; Nierstichting.&nbsp;</p>

De overhandiging van de cheque voor de  Nierstichting. 

(Foto: Klimboom)

Cheque Klimboom voor Nierstichting

Op basisschool De Klimboom in Venray is onlangs het eindbedrag bekendgemaakt dat is opgehaald voor de Nierstichting tijdens de zogeheten Nier4daagse. De Nierstichting heeft een cheque ontvangen van 4.561,25 euro. “Een geweldig bedrag en een fantastische prestatie van alle kinderen die meegelopen hebben. De oudervereniging en de leraren zijn ontzettend trots op alle leerlingen”, laat Erik Hovius, een van de initiatiefnemers, enthousiast weten.

Namens de Nierstichting was Sophie Luderer aanwezig. Zij legde aan de kinderen uit wat er met het geld gaat gebeuren. Het wordt ingezet  voor onderzoek, maar ook om bijvoorbeeld mensen met nierproblemen, zoals meester Joost van de Klimboom, op vakantie te laten gaan. Met dit geld kan de stichting er tevens voor zorgen dat in heel Nederland voldoende dialyseplekken zijn, zodat deze mensen hiervoor niet altijd naar het ziekenhuis hoeven gaan.

Sophie Luderer vertelde bovendien dat in heel Nederland meerdere sponsorloopinitiatieven zijn geweest op scholen om geld op te halen voor de Nierstichting.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten