Op de foto van links naar rechts: Theo Martens (stichting GAM), Peter Pubben (stichting GAM), Marcel Reulen (SPOV) en wethouder Jan Jenneskens.
Op de foto van links naar rechts: Theo Martens (stichting GAM), Peter Pubben (stichting GAM), Marcel Reulen (SPOV) en wethouder Jan Jenneskens. Foto: Laura Fotostudio

Ontwikkeling MFA Merselo weer een stap dichterbij

Algemeen

De ontwikkeling van de multifunctionele accommodatie (MFA) voor Merselo is weer een stap dichterbij: woensdag 7 juli werden de overeenkomsten getekend door de bestuurlijke vertegenwoordigers van stichting GAM, Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV) en de gemeente Venray.

Op 29 oktober 2019 heeft de gemeenteraad ingestemd met het dorpsplan MFA Merselo. Het plan behelst het verduurzamen en toekomstbestendig maken van het gemeenschapshuis in Merselo en het verplaatsen van basisschool de Lier. Het nieuwe schoolgebouw wordt tegen het gemeenschapshuis aan gebouwd. Na de noodzakelijke verbouw van het gemeenschapshuis is Merselo daarmee klaar voor de toekomst.

In de overeenkomsten is vastgelegd hoe het gebouw straks beheerd gaat worden. Zowel financieel gezien als qua vrijwilligersinzet. Ook zijn de voorgenomen verbouwingsplannen afgelopen jaar verder uitgewerkt tot definitieve tekeningen. Met het ondertekenen van de overeenkomsten komt een voorschot ter beschikking om de bouwtekeningen verder uit te werken tot een aanvraag voor een omgevingsvergunning. 

Door de fors gestegen bouwkosten is er financieel druk ontstaan op het project, zeker voor het schoolgebouw. De gemeente gaat hierover met het schoolbestuur in overleg. Daarna wordt de raad nader geïnformeerd. Als vervolgens de financiën op orde zijn, staan de seinen op groen om richting vergunning, aanbesteding en uitvoering te gaan. De verwachting is dat het nieuwe pand eind 2022 of begin 2023 gereed is.

Uit de krant