Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Archief Peel en Maas

Cultuurregio Noord-Limburg gaat door

De samenwerkende gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben ingestemd met het voortzetten van de culturele samenwerking tot en met 2024. ‘Samen met de provincie Limburg wordt voortgebouwd op de resultaten van de eerste twee jaar Ontwikkelen door te doen: een coproductie van en voor makers en mogelijkmakers voor een betere zichtbaarheid, meer talentontwikkeling en een vruchtbaar productieklimaat van deze cultuurregio’, melden ze in een persverklaring. 

Het bestuur van de Cultuurregio Noord-Limburg, bestaande uit de portefeuillehouders van de betrokken gemeenten, is zeer tevreden over de samenwerking: van het versterken van de voedingsbodem voor talenten en makers, het gericht ondersteunen van de kansrijke programma’s popmuziek en film, tot het bevorderen van de kruisbestuiving binnen en buiten de regio. De Cultuurregio werkt hier de komende jaren samen met het culturele veld op volle kracht aan verder.

In het door twaalf gemeenten vastgestelde meerjarenplan spreekt de Cultuurregio Noord-Limburg de gedeelde ambitie uit voor een sterke regionale culturele infrastructuur voor makers en mogelijkmakers. ‘Een Cultuurregio met een onderscheidend profiel binnen de provincie, met landelijke erkenning en een uitstraling en aantrekkingskracht tot ver buiten de eigen grenzen. Een Cultuurregio die bloeit!’ Het plan, inclusief verhalen van makers uit de regio, is terug te lezen op: www.cultuurregionoordlimburg.nl.

In de afgelopen twee jaar bouwden de samenwerkende gemeenten samen met het culturele veld aan de voorwaarden en contouren van een eigen(zinnig) profiel van de Cultuurregio Noord-Limburg. Dit resulteerde onder andere in de eerste landelijke proeftuin popmuziek, het ontwikkeltraject voor filmmakers Shoot Noord!, bijdragen aan bijzonder theater voor de zorg, cross-overs tussen breakdance en harmonieën en de vestiging van gerenommeerde slagwerkers in de regio.

De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking tussen de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert en wordt ondersteund door de provincie Limburg.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten