Afbeelding
Foto: Pixabay

Extra geld voor ontmoeting en respijtzorg

Algemeen

Ouderen en kwetsbare groepen hadden het zwaar door de coronapandemie en de daarbij behorende maatregelen. Veel mensen waren eenzaam en het risico op depressies nam toe. Gelukkig is er nu, met de versoepeling van de maatregelen, meer mogelijk. De gemeente Venray speelt hierop in en wil ontmoetingen stimuleren door koffie-uurtjes in alle wijken en dorpen. Voor mantelzorgers worden vouchers voor logeerhuis Kapstok beschikbaar gesteld. 

De gemeente wil in alle wijken en dorpen een inloopuur stimuleren. Een soort koffie-uurtje waar inwoners laagdrempelig kunnen binnenlopen en een gratis kopje koffie krijgen. Wijkcentra en gemeenschapshuizen krijgen hiervoor tot eind 2021 een financiële bijdrage vanuit de gemeente. Met deze bijdrage kunnen alle accommodaties met een wijkfunctie samen met vrijwilligersorganisaties een inloop organiseren voor eenzame ouderen en andere kwetsbare groepen. Uiteraard coronaproof. Centra die al zo’n inloopmoment hebben kunnen met het geld hun bestaande uurtje verbeteren. 

Voor mantelzorgers met een hulpbehoevende partner was de afgelopen periode een extra zware tijd. De zorgen om besmetting na de lockdown bleven omdat juist mensen met onderliggend lijden extra risico lopen op ernstige complicaties. De gemeente Venray stelt daarom 70 vouchers beschikbaar voor een verblijf in logeerhuis Kapstok voor de duur van maximaal 3 nachten per voucher (los of aaneengesloten) en maximaal 1 voucher per persoon in de periode 1 juli tot en met 31 december 2021.

Inwoners kunnen zich zonder tussenkomst van de gemeente, en dus zonder indicatie, direct melden bij logeerhuis Kapstok. Het verblijf in logeerhuis Kapstok vindt plaats onder de voorwaarden van Kapstok. Inwoners die vanuit het mantelzorgcompliment ook een voucher hebben, mogen deze uiteraard koppelen aan de nieuwe voucher.

Uit de krant