Dylan Haegens zit in de vakjury van de LEGO-kermisactie van Venray Centraal.
Dylan Haegens zit in de vakjury van de LEGO-kermisactie van Venray Centraal. Archieffoto Peel en Maas

Venray Centraal: bouw kermisattractie van LEGO

Algemeen

De kermis in Venray staat dit jaar vanwege de huidige coronapandemie rond De Wetteling op De Wieën, maar ondernemersvereniging Venray Centraal wil tijdens de kermisdagen, van 24 juli tot dinsdag 6 augustus, ook LEGO-kermisattracties in etalages van winkels in het winkelcentrum plaatsen. Daarom roept ze alle kinderen tussen 7 en 15 jaar op om met hun eigen LEGO-stenen een kermisattractie te bouwen.


Alle bezoekers van het centrum kunnen vervolgens een stem uitbrengen op een van de door kinderen gemaakte creaties. De beste bouwer, diegene die de meeste stemmen krijgt, kan hiermee een LEGO-bon van 100 euro winnen. Daarnaast zal een vakjury ook nog een LEGO-bon aan een van de bouwers van 100 euro uitreiken. De populaire Venrayse YouTuber Dylan Haegens, die in de vakjury zit, zal deze prijs persoonlijk aan de winnaar overhandigen. Een derde LEGO-bon van 100 euro wordt verloot onder het publiek dat een stem heeft uitgebracht.

Opgave vóór 16 juli via activiteiten@venray-centraal.nl, met vermelding van titel creatie en naam, leeftijd, adres en telefoonnummer van de bouwer.  

Uit de krant