Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn. </p>

De Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn.

(Archieffoto Peel en Maas. )

Resten Duitse soldaat herbegraven op begraafplaats Ysselsteyn

De Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL) heeft maandag de stoffelijke resten geborgen van een Duitse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog. Het veldgraf werd bij toeval gevonden bij Best, in de buurt van de landingsterreinen van de Amerikaanse 101st Airborne Division. De divisie werd hier in september 1944 gedropt voor operatie Market Garden. Dat meldt het ministerie van Defensie. 

Alles wijst erop dat de soldaat om het leven kwam tijdens gevechten met de Amerikaanse luchtlandingstroepen. De Duitse soldaat is destijds begraven op de bodem van een schuttersput. Onderzoek in het Bundesarchiv in Berlijn moet duidelijk maken van wie het herkenningsplaatje was. De stoffelijke resten worden uiteindelijk herbegraven op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn.

Voor meer informatie klik hier. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten