Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Het Oogcaf&eacute; wil een ontmoetingsplek zijn voor blinden en slechtzienden maar ook voor hun partners en mantelzorgers. &nbsp;</p>

Het Oogcafé wil een ontmoetingsplek zijn voor blinden en slechtzienden maar ook voor hun partners en mantelzorgers.  

(Foto: Pixabay)

Oprichting Oogcafé Venray

De plannen voor het oprichten van het Oogcafé Venray beginnen vaste vormen aan te nemen. Op maandag 6 september wordt in de Kemphaan van 14.00 uur tot 16.00 uur de eerste officiële bijeenkomst gehouden.

Voorlopig zal het Oogcafé eenmaal per maand worden georganiseerd. Het Oogcafé wil een ontmoetingsplek zijn voor blinden en slechtzienden maar ook voor hun partners en mantelzorgers. Omdat veel jongere blinden en slechtzienden deelnemen aan het arbeidsproces zal nagegaan worden of het mogelijk is in het weekend activiteiten te organiseren.

Tijdens themabijeenkomsten van het Oogcafé zal aandacht gegeven worden aan onderwerpen als reizen met een visuele beperking, het gebruik van de witte stok in het verkeer, informatie over blindengeleidehonden, tips bij het boodschappen doen, veiligheid in en om het huis, sportmogelijkheden en speciale hulpmiddelen. Natuurlijk zal met elkaar gesproken worden over ervaringen bij het deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarbij zal met elkaar gezocht worden naar mogelijkheden om daarin verbeteringen aan te brengen. 

Regelmatig zullen er gezamenlijke uitstapjes georganiseerd worden. Zoals bezoek aan evenementen, tentoonstellingen, een natuurwandeling of gewoon een stedentrip.  Het Oogcafé Venray staat niet alleen open voor mensen uit de gemeente Venray. Maar ook voor blinden en slechtzienden uit andere gemeenten in Noord-Limburg en aangrenzend Noord-Brabant. 

Dat er belangstelling is voor het Oogcafé is wel duidelijk omdat naar aanleiding van eerdere berichten zich inmiddels reeds 27 deelnemers aangemeld hebben. Aanmelden kan via info@gehandicaptenplatformvenray.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten