Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Een archieffoto van de werkzaamheden voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.&nbsp;</p>

Een archieffoto van de werkzaamheden voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. 

(Foto: Wim Wijnhoven)

Feestelijke afsluiting gebiedsontwikkeling verplaatst naar 3 juli

De feestelijke afsluiting van het project Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum wordt vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar zaterdag 3 juli. De keuze om de ‘grand finale’ een week te verschuiven, is gemaakt omdat er vanaf juli meer mogelijkheden voor deelnemers en artiesten ontstaan en het project volgens een woordvoerder ‘een mooie afsluiting verdient’.

Tijdens het slotfestijn worden deelnemers aan de fietsroute verrast door muziek, kunst, theater of een culinaire versnapering. Geïnteresseerden kunnen de route door Maaspark Ooijen-Wanssum zelfstandig afleggen en vanuit iedere locatie starten. Tussen 13.00 uur en 18.00 uur vinden de activiteiten op de route plaats.

Gedurende de dag gaat ook de film, die documentairemaker Marijn Poels over Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum gemaakt heeft, in première. De film wordt om 13.00 uur, 15.00 uur, 17.00 uur en 20.30 uur vertoond in Wanssum. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar bij ieder moment. Aanmelden is hiervoor noodzakelijk via de website: https://www.ooijen-wanssum.nl/beleef/.

De trailrun door het natuurgebied, die op 26 juni in de ochtend gepland staat, wordt niet verplaatst. Deze sportieve activiteit, waarvoor deelnemers zich vooraf moeten aanmelden, kan gewoon doorgaan. De organisatie van de trailrun houdt zich aan de geldende coronamaatregelen. Zo starten de deelnemers in kleine groepjes, verdeeld over tijdsblokken en is er op het hele parcours voldoende ruimte om afstand te houden. Kijk voor meer informatie over de trailrun op: https://www.omatrail.nl/

Gedurende de hele maand juni vinden er diverse activiteiten plaats in Maaspark Ooijen-Wanssum zodat inwoners het nieuwe gebied kunnen ontdekken. De komende weken zijn er nog busritten, wandelingen, sportieve activiteiten, kinderyoga, een fototentoonstelling en vinden er nog enkele lezingen plaats. Kijk voor meer informatie over de ‘Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum’-maand op www.ooijen-wanssum.nl/beleef.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten