Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Van 20 t/m 23 juli 2021 staat in de gemeente Venray weer een fietsvierdaagse op de agenda. </p>

Van 20 t/m 23 juli 2021 staat in de gemeente Venray weer een fietsvierdaagse op de agenda.

(Persfoto Fietsvierdaagse Venray. )

Fietsvierdaagse Venray gaat door

Van 20 t/m 23 juli 2021 staat in de gemeente Venray weer een fietsvierdaagse op de agenda. De gemeente heeft ingestemd met een aangepast programma zodat er weer vier dagen in Venray en omgeving kan worden gefietst.

De 35e editie trok in 2019 door de gemeente

Voor de 36ste keer wordt dit jaar de Venrayse fietsvierdaagse gehouden. Eigenlijk zou in 2020 deze editie hebben plaatsgevonden, maar door de coronamaatregelen kon het festijn toen niet doorgaan. De routes van 30, 45 en 60 kilometer die voor 2020 zijn gemaakt, vormen de basis voor de routes van dit jaar.

De organisatie van de fietsvierdaagse houdt dit jaar rekening met de coronamaatregelen voor zowel de vrijwilligers en de deelnemers. De opzet van de fietsdagen is erop gericht om zo min mogelijk onderlinge contacten te hebben en een afstand van 1,5 meter op de start-, stop- en finishplaats aan te kunnen houden.

De inschrijving kan alleen digitaal via www.venraytickets.nl of telefonisch via telefoonnummer  0620950636. Ze kunnen zich inschrijven voor een, twee, drie of vier dagen. Dit is mogelijk vanaf 15 juni 2021 tot en met maandag 19 juli 2021. Na betaling ontvangen de deelnemers een startbewijs. Er is dit jaar geen verkoop op de markt en ook op startlocatie kunnen geen tickets worden gekocht.

Er wordt gestart vanaf het voorterrein van de Witte Hoeve, waar de deelnemers met hun startbewijs de routes en het vlaggetje ontvangen. De routes zijn ook volledig uitgepijld. Om te voorkomen dat er te veel fietsers tegelijk starten is er per fietsafstand een tijdblok waarbinnen kan worden gestart. Dit staat op het startbewijs vermeld. De organisatie zorgt zoals gebruikelijk voor verkeersregelaars op gevaarlijk plekken, maar er zijn geen stempelposten. De deelnemers kunnen zelf kiezen bij welke horecagelegenheid langs de route ze willen pauzeren.

Er zijn dit jaar geen quizzen, geen tombola en geen nazit. Wel kunnen deelnemers na afloop iets drinken en napraten in de Witte Hoeve.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten