Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum heropent met nieuwe tentoonstelling

Na een lockdown van bijna zes maanden mag Oorlogsmuseum Overloon op 5 juni zijn deuren eindelijk weer openen. In het voorbije half jaar is gestart met twee grote verbouwingen in het museum. In het voorste deel van het museum is een nieuwe ruimte gebouwd voor tijdelijke tentoonstellingen en in de militaire hal wordt nog druk gebouwd aan een nieuw paviljoen. Zaterdag gaat het museum weer open en wordt de eerste tijdelijke tentoonstelling aan het publiek gepresenteerd: Jeep Sensation.

Jeeps staan voor veel mensen symbool voor de bevrijding van Europa. Daarmee is de jeep een heel toegankelijk en vooral ook bekend voertuig. In deze nieuwe tijdelijke tentoonstelling is het mogelijk om veel verschillende types jeeps bij elkaar te zien. Van vroege vooroorlogse modellen tot een exemplaar dat in 1945 tegen het einde van de oorlog nog van de band rolde. Voor de liefhebber worden dan ook een aantal unieke prachtexemplaren getoond. Speciaal voor deze expositie zijn enkele voertuigen professioneel gerestaureerd of geconserveerd en verkeren weer in topstaat. De ruimte is smaakvol ingericht met tekeningen van jeeps en daarnaast zullen er ook filmpjes getoond worden waarbij jeepliefhebbers aan het woord komen.


De bouw van het nieuwe paviljoen in de Militaire Hal is bij de heropening van het museum nog in volle gang. Vlak voor de zomervakantie wordt deze ruimte in gebruik genomen. Het paviljoen bestaat onder meer uit een groot, schuin podium waarop de resten van een Lancaster-bommenwerper komen te liggen, in de vorm van hoe het vliegtuig er oorspronkelijk uitzag. En onder het podium komen een expositie over luchtoorlog en een filmpresentatie over vrijheid. De twee verbouwingen zijn tot stand gekomen door subsidies van het Vfonds en de provincie Noord-Brabant en met medewerking van de Vrienden-stichting.

Museum bezoeken
Tickets voor een museumbezoek zijn online te koop en publiek kan zonder te testen het museum bezoeken.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten