Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Coninxhof en De Klimboom uit Venray en St. Oda uit Ysselsteyn doen mee aan de E-waste Race. </p>

Coninxhof en De Klimboom uit Venray en St. Oda uit Ysselsteyn doen mee aan de E-waste Race.

(Foto: Rikus ten Brücke)

Venrayse scholen strijden tegen elektronisch afval

De basisscholen Coninxhof en De Klimboom uit Venray en St. Oda uit Ysselsteyn doen van maandag 7 juni tot en met donderdag 1 juli mee aan de E-waste Race.


Het project gaat officieel van start met een digitale kick-off met wethouder Cor Vervoort op basisschool De Klimboom. De deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze hun bijdrage aan de circulaire economie.

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste. Elektronische afval kan vanaf 7 juni worden ingeleverd bij elke deelnemende school.

De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten