Afbeelding
Foto: eigen foto

Jenniskens in de bres voor Nepal

Algemeen

Marjo Jenniskens uit Ysselsteyn woont al jarenlang in Nepal. In het Aziatische land verricht ze veel werk voor de lokale bevolking, maar nu het coronavirus snel terrein wint in Nepal, richt ze haar pijlen op de gevolgen van het virus. “Ik heb niet de gewoonte om donaties te vragen, maar voor deze keer heb ik besloten om het toch te doen. Er zijn een aantal acute en concrete projecten die nu financiële hulp nodig hebben”, vertelt Jenniskens.

De familie van Jenniskens heeft al extra donaties gedaan, maar dat was nog niet voldoende. Voor het getroffen gebied in Nepal waar Jenniskens leeft is in totaal 2600 euro opgehaald. “Dat is super, maar er is meer nodig. Nepal heeft de hulp echt hard nodig. We hebben al twee zuurstofconcentrators aangeschaft. Een voor Kathmandu en één voor Pokhara. Daar sterven momenteel mensen, omdat er een tekort is aan beademingsapparatuur. Met één concentrator kunnen twee mensen geholpen worden.” Met haar stichting Aamaala Nepal heeft Jenniskens ook een voorschot gegeven om een bijdrage te kunnen leveren aan 137 voedselpakketten voor het bergdorp Pumdi. Er zijn inmiddels honderd pakketten bezorgd. “Een pakket biedt twee maanden voedsel voor één familie. De overheid doet nu een beetje moeilijk voor de resterende 37 pakketten, omdat het aantal coronabesmettingen in de stad Pumdi toeneemt. We vinden echter wel een weg om de pakketten op de juiste plek te krijgen.”

Deze activiteiten worden geïnitieerd door de lokale bevolking. “Ik ken deze mensen goed en werk er al lang mee samen. De overheid heeft geld, maar dat komt helaas niet altijd bij de juiste mensen terecht. Gelukkig zijn er lokale mensen die willen helpen en mensen die elders financiële middelen beschikbaar willen stellen om te helpen. We kunnen alle steun goed gebruiken om de hulp hier verder op gang te trekken.”

Doneren kan door een bedrag over te maken naar NL81 RABO 0360664385 (ANBI-status).

Uit de krant