Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Enthousiasme bij de &nbsp;presentatie van de cheque van 10.000 euro voor Roel Smits.</p>

Enthousiasme bij de  presentatie van de cheque van 10.000 euro voor Roel Smits.

(Foto: Eigen foto)

Kippenvel bij wandelaars

Een geweldig onthaal kregen de veertien wandelaars die samen het avontuur Wandelen voor Roel vs MS aangingen afgelopen zondag. Na een wandeltocht van 100 kilometer, verdeeld over twee dagen, was de klus IJsselstein-Ysselsteyn geklaard. Roel en Wilma Smits mochten een cheque van 10.000 euro in ontvangst nemen. “En daar zijn we heel trots op”, aldus initiator Willy Hubers.

Hubers: “In twee dagen 100 kilometer lopen vergt fysiek een behoorlijke inspanning. Het druilerige weer hielp zaterdag ook niet mee. Dan wordt het er niet makkelijker op.” 

Vanaf de start in IJsselstein (Utrecht) waren poncho’s en regenkleding geen overbodige luxe. “Met veel enthousiasme en lol zijn we toch vertrokken en hebben we ondanks alles van ieder moment genoten. Onderweg zijn we op meerdere plekken goed opgevangen door bekenden met compleet verzorgde maaltijden en gedurende de dag hebben we continu de beschikking gehad over een volgwagen. Uiteindelijk hebben we ons erdoorheen geworsteld en zijn we met de nodige pijntjes rond zes uur in Oss gearriveerd bij Jeroen en Kim.” 

Daar wachtte hen een verrassing, want de wandelaars kregen een maaltijd voorgeschoteld door de voormalige eigenaren van Herberg de Peel, Johan en Liesbeth Egelmeers. “Kippenvelversie een. Gesloopt door de inspanningen en na een warme douche zijn we vroeg naar bed gegaan.” 

Met kleine (spier)pijntjes ging het gezelschap zondagmorgen vroeg op pad voor dag 2, de afsluitende 47 kilometer. In Uden kregen de wandelaars een lunch bij de baas van Maurice Pouwels en vertelde Yvonne Ceelen, een lotgenoot van Roel Smits, haar verhaal. In 2019 onderging zij namelijk exact dezelfde operatie in Rusland. “Voor ons nog meer motivatie om de finishlijn te halen.” 

De laatste twee kilometer werden de wandelaars muzikaal begeleid. Hubers: “Alle pijntjes waren verdwenen, de eerste biertjes werden genuttigd. We genoten met volle teugen. Uiteindelijk kwam de échte kippenvelversie twee toen we Ysselsteyn inliepen. Honderden mensen stonden te klappen. Ongelofelijk om te zien dat zoveel mensen aanwezig waren om ons te ontvangen. Bizar!”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten