Logo peelenmaasvenray.nl
<p>IVN Geijsteren-Venray houdt een vlinderexcursie in de Diepeling.</p>

IVN Geijsteren-Venray houdt een vlinderexcursie in de Diepeling.

(Foto: IVN )

Vlinderexcursie bij Diepeling

Met inachtneming van de coronamaatregelen houdt IVN Geijsteren-Venray op zondag 30 mei een excursie met het thema vlinders bij zandafgraving de Diepeling. De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de weg Diepeling in de buurt van camping de Valkenberg, Valkenberg 3 in Castenray.

Deelname aan de excursie is gratis. Vanwege de huidige coronaregels is het aantal deelnemers beperkt tot twee groepen van maximaal personen. Aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl is verplicht met vermelding van het onderwerp Diepeling en naam en telefoonnummer van de deelnemer(s). Na aanmelding krijgen inschrijvers een bevestiging. Zandafgraving de Diepeling is gelegen op het grondgebied van Castenray en Tienray. In 1975 begon de firma Teunesen met het ontgrinden van de plas. Het gebied is vernoemd naar de Diepe Leng, een beek die daar vroeger lag.

De vergunning loopt nog tot 2023, maar naar verwachting zullen de werkzaamheden eerder zijn afgerond, waarna het gebied voor natuurontwikkeling en extensieve recreatie bestemd zal zijn. Het deel waar de excursie zal plaatsvinden heeft een vrij schrale bodem. Dat betekent dat de vegetatie niet door grassen, brandnetels en bramen wordt gedomineerd. Andere kruiden krijgen daardoor een kans. Deze kruiden zijn vaak waardplanten en nectarbronnen voor vlinders en andere insecten.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten