Chico Dommeck zingt Crazy Little Thing Called Love.
Chico Dommeck zingt Crazy Little Thing Called Love. Foto: Chico Dommeck

Samen Wellerman zingen op afstand

Algemeen

Mannen uit Venray en omgeving kunnen zich vanaf nu inschrijven voor project twee van Sing Alone Together. Tijdens het eerste project zongen uiteindelijk 63 mannen het lied Crazy Little Thing Called Love. Dit keer gaat het om een eenvoudig arrangement waar wordt gewerkt met solisten en waar het koor met name de refreinen zal verzorgen.

Het lied Soon may the Wellerman come, ook wel bekend als Wellerman, wordt ten gehore gebracht. Het is een oud zeemanslied (shanty). In het lied wordt regelmatig verwezen naar de Wellerman, bevoorradingsschepen van de Engelse gebroeders Weller die naar Nieuw-Zeeland waren geëmigreerd. In 2020 en 2021 werden versies van de Britse volksmuziekgroep The Longest Johns en de Schotse muzikant Nathan Evans virale hits op de TikTok, wat leidde tot een rage op sociale media rond shanty’s.

Ook deze keer zullen de deelnemers thuis hun partij instuderen en aan het einde van het traject opnemen. Het arrangement is dit keer gemaakt door Venrays Mannenkoor-dirigent Anton Kropivšek, die ook de oefentracks heeft ingezongen in de studio. De mix van zijn ingezongen partijen zijn te beluisteren op sing.venraysmannenkoor.nl.

Het Venrays Mannenkoor studeert het nummer thuis in. Wellerman is een van de nieuwe nummers in het barrepertoire. ‘We hopen dat dit nummer aan het einde van de eerste fysieke repetitie aan de bar gezongen kan gaan worden’, laat het koor weten.

Opgeven via https://sing.venraysmannenkoor.nl.. Voor vragen kun je mailen naar info@venraysmannenkoor.nl..

Uit de krant