Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Chico Dommeck zingt Crazy Little Thing Called Love. </p>

Chico Dommeck zingt Crazy Little Thing Called Love.

(Foto: Chico Dommeck)

Samen Wellerman zingen op afstand

Mannen uit Venray en omgeving kunnen zich vanaf nu inschrijven voor project twee van Sing Alone Together. Tijdens het eerste project zongen uiteindelijk 63 mannen het lied Crazy Little Thing Called Love. Dit keer gaat het om een eenvoudig arrangement waar wordt gewerkt met solisten en waar het koor met name de refreinen zal verzorgen.

Het lied Soon may the Wellerman come, ook wel bekend als Wellerman, wordt ten gehore gebracht. Het is een oud zeemanslied (shanty). In het lied wordt regelmatig verwezen naar de Wellerman, bevoorradingsschepen van de Engelse gebroeders Weller die naar Nieuw-Zeeland waren geëmigreerd. In 2020 en 2021 werden versies van de Britse volksmuziekgroep The Longest Johns en de Schotse muzikant Nathan Evans virale hits op de TikTok, wat leidde tot een rage op sociale media rond shanty’s.

Ook deze keer zullen de deelnemers thuis hun partij instuderen en aan het einde van het traject opnemen. Het arrangement is dit keer gemaakt door Venrays Mannenkoor-dirigent Anton Kropivšek, die ook de oefentracks heeft ingezongen in de studio. De mix van zijn ingezongen partijen zijn te beluisteren op sing.venraysmannenkoor.nl.

Het Venrays Mannenkoor studeert het nummer thuis in. Wellerman is een van de nieuwe nummers in het barrepertoire. ‘We hopen dat dit nummer aan het einde van de eerste fysieke repetitie aan de bar gezongen kan gaan worden’, laat het koor weten.

Opgeven via https://sing.venraysmannenkoor.nl.. Voor vragen kun je mailen naar info@venraysmannenkoor.nl..

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten