<p>Fairtradeproducten winnen terrein in Venray.&nbsp;</p>

Fairtradeproducten winnen terrein in Venray. 

(Foto: Persfoto)

Steeds meer fairtradeproducten in Venray

De Fairtrade Week nadert weer. In de week van 8 t/m 16 mei wordt er landelijk extra aandacht voor Fairtrade gevraagd. Fairtrade betekent dat de boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Ook in de supermarkten zullen fairtradeproducten de komende weken extra onder de aandacht worden gebracht.


Venray is sinds 2015 een trotse fairtradegemeente. Op de invalswegen naar het centrum van Venray is dit herkenbaar aan het fairtrade-gemeentebord. Steeds meer organisaties en winkels in Venray gebruiken of verkopen inmiddels fairtradeproducten en zijn te herkennen aan het Max Havelaar-logo en het fairtradehandje. Venray springt er landelijk uit wat betreft het gebruik van koffie en thee in de Venrayse horeca. Nu de terrassen weer gedeeltelijk open mogen, smaakt een eerlijk kopje koffie of thee bij deze fairtrade-horecagelegenheden nog lekkerder.

Op de Bleek 56 (voormalig pand Dixons) is door de Venrayse fairtradewerkgroep een etalage ingericht waar te zien is welke fairtradeproducten er inmiddels in de verschillende supermarkten te koop zijn. In deze etalage is eveneens het antwoord te vinden op de prijsvraag ‘Hoeveel fairtradelogo’s bevinden zich in deze etalage?’ De eerste prijs is een fairtradepakket ter waarde van 50 euro. In het gemeentehuis geeft de gemeente Venray het goede voorbeeld door het gebruik van fairtradekoffie en -thee en andere fairtradeproducten.

Tijdens de Fairtrade Week zal burgemeester Luc Winants bij meerdere organisaties en winkels die fairtradeproducten zijn gaan gebruiken of verkopen officieel het Venrayse fairtradehandje opplakken bij de voordeur.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten