<p>Peter van den Berg uit Overloon.&nbsp;</p>

Peter van den Berg uit Overloon. 

(Persfoto gemeente Boxmeer)

Lintje voor Peter van den Berg

In de gemeente Boxmeer is Peter van den Berg uit Overloon maandag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. In plaats van een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Boxmeer verraste burgemeester Van Soest naast Van den Berg nog zeven inwoners van de gemeente bij hen thuis, waar hij de onderscheidingen uitreikte.


Peter van den Berg is vrijwilliger voor diverse organisaties in Overloon en omgeving. Van 1955 tot 2018 was hij vrijwilliger bij de deelparochie H.H. Theobaldus en Antonius van Padua. Begonnen als misdienaar en later als voorganger en organisator van vieringen voor de jongerenkerk. Ook was hij vele jaren de inspirator en voorganger in de jaarlijkse carnavalsmis ter voorbereiding op dit feest. Daarnaast is hij sinds 1967 voorzitter van Scouting Overloon, waar hij wordt betiteld als de ‘Pater Familias’. Naast zijn bestuurstaken voert hij het beheer over de blokhut en coördineert hij verschillende evenementen. Bovendien is hij sinds 1997 penningmeester bij de Stichting Herdenking Slag om Overloon.

Peter van den Berg is ook actief op muzikaal gebied. Sinds 2009 is hij lid van de muziekcommissie en de concertcommissie van Zangvereniging Logeko. Tevens is hij sinds 2011 dirigent van het KBO-seniorenkoor De Laatbloeiers, waarvan hij ook medeoprichter is. Daarnaast is hij sinds 2014 penningmeester van de Stichting BING. Deze stichting organiseert samen met de gemeente lokale vieringen van internationale en/of nationale gebeurtenissen. Ook is Van den Berg sinds 2014 actief voor het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Hij verzorgt onder meer rondleidingen door Overloon en is vrijwilliger op toeristische beurzen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten