<p>Ton Mooren uit Meerlo.&nbsp;</p>

Ton Mooren uit Meerlo. 

(Foto: Persfoto)

Lintje voor Ton Mooren

Ton Mooren (79) uit Meerlo is maandag in de gemeente Horst aan de Maas benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanaf 1960 is Ton Mooren als vrijwilliger verbonden aan parochie H. Joannes de Doper Meerlo. Hij verleent onder meer technische ondersteuning bij diensten en praktische hand- en spandiensten in en rondom de kerk. Hij draagt tevens zorg voor onderhoud van de Sint Goarkapel en is lid van de schoffelploeg van het kerkhof.

Als varkenshouder heeft Mooren zich gedurende 25 jaar op bestuurlijk niveau ingezet voor de branche. Hij was van 1972 tot 1974 bestuurslid van de destijds actieve afdeling van LLTB in Meerlo. Aansluitend was hij twaalf jaar voorzitter en vervolgens nog vier jaar ondervoorzitter. Tijdens het voorzitterschap van Ton Mooren is samen met de omliggende dorpen een grote en sterke aan- en verkoopvereniging gevormd (SaWeCo), los van standsorganisatie LLTB. Ton Mooren was vanaf de oprichting van deze vereniging in 1979 tot 1989 bestuurslid. Daarnaast was hij 20 jaar voorzitter van Studieclub Varkenshouderij en 22 jaar secretaris van de Vereniging van Varkenshouders. Bovendien was hij van 1974 tot 1996 namens LLTB-afdeling Meerlo bestuurslid van Coveco BA, de coöperatieve vereniging voor vee-afzet en vleesverwerking. Ton Mooren wordt omschreven ‘als een deskundig en integer bestuurslid, die steeds opkwam voor de belangen van de leden van de afdeling’.

Verder was Ton Mooren gedurende acht jaren lid van de oudercommissie van Middelbare Landbouwschool Horst (opgegaan in het Citaverde College). Van 2001 tot 2013 was hij lid van het kerkbestuur van parochie H. Joannes de Doper Meerlo en vanuit die functie onder meer verantwoordelijk voor de grond- en pachtzaken en de organisatie van het onderhoud van kerk, pastorie, kerkhof en de kruisen en kapellen. Nog steeds is Ton Mooren actief als vrijwilliger voor de parochie en is hij voor de Federatie Maasdorpen coördinator en aanspreekpunt voor alle zaken die Meerlo betreffen. Ook is hij namens de parochie bestuurslid van het comité 4 mei Tienray-Meerlo-Swolgen. En tot slot is Ton Mooren sinds 2009 ook nog bestuurslid en archiefbeheerder van Meerlo’s Gemengd Koor.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten