Venraynaar Marcel J. is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot vier jaar celstraf voor sexting.
Venraynaar Marcel J. is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot vier jaar celstraf voor sexting. Foto: Depositphotos

Vier jaar celstraf voor sexting

Algemeen

Venraynaar Marcel J. (34) is maandag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan anderhalf jaar voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar,  voor sexting. Als jongerenwerker dwong J. jonge meisjes om naaktfoto’s en -filmpjes van zichzelf te maken en naar hem te sturen. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Roermond.

Gedurende die proeftijd mag hij zich niet in Venray vestigen, geen contact opnemen met betrokkenen in de zaak en zich laten behandelen in een kliniek. J. lijdt aan verschillende psychiatrische stoornissen waardoor de rechtbank hem verminderd toerekeningsvatbaar acht.  De slachtoffers van de sexting waren tussen de 13 en 18 jaar oud. Volgens de rechtbank heeft J. met zijn acties angst en leed teweeggebracht bij zijn slachtoffers en maatschappelijke onrust veroorzaakt in Venray.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken terug ook vier jaar gevangenisstraf tegen de Venraynaar, waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar en acht voorwaarden, waaronder een locatieverbod voor Venray.

Uit de krant