<p>Jos Gerritsen.&nbsp;</p>

Jos Gerritsen. 

(Foto: Paul Poels fotografie)

Lintje voor Jos Gerritsen

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Luc Winants maandag negen inwoners van Venray verrast met een koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving. De burgemeester bracht alle gedecoreerden een huisbezoek, uiteraard geheel coronaproof.

Jos Gerritsen uit Venray (74) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Meer dan 30 jaar geleden verbond Jos Gerritsen zich aan de Mariakapel in Holthees, waar hij toen woonde. Dankzij zijn kennis van zaken en zijn aanpak om fondsen bij elkaar te krijgen, konden het altaar en de beelden gerestaureerd worden. Cultuur gaat Jos Gerritsen aan het hart. Sinds 2007 is hij penningmeester van de Stichting Abels, die theatermaker Gerrie Abels ondersteunt in haar streven om solovoorstellingen te realiseren.

Ook is hij vanaf 2008 secretaris en penningmeester van de Stichting Kunst van het geloven. Deze stichting organiseert eens in de twee jaar een kunstexpositie in kerken/kapellen in de gemeente Boxmeer. Voor de Stichting Cultuurpodium Geijsteren is Jos Gerritsen vanaf 2014 penningmeester en fondswerver. De stichting organiseert een paar keer per jaar culturele activiteiten, met name op het kasteel Geijsteren. Ten slotte is hij secretaris/fondsaanvrager van het Kemmerekoor Geijsteren en bestuurslid van de Stichting De Korenbloem, die financiële initiatieven ondersteunt met als doel de positie van personen met een beperking te verbeteren.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten