<p>Brahim Ait-El Haj onder meer samen met zijn buurman Tom Bakker en burgemeester Luc Winants.</p>

Brahim Ait-El Haj onder meer samen met zijn buurman Tom Bakker en burgemeester Luc Winants.

(Foto: Willem Menting)

Erepenning Venraynaar voor dappere daad

Burgemeester Luc Winants reikte maandagmiddag de zogeheten Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon uit aan Brahim Ait-El Haj Ali uit Venray. De erepenning is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor dappere daden. 

Op vrijdag 6 maart 2020 aan het einde van de middag redde Brahim Ait-El Haj Ali het leven van zijn buurman door hem uit een brandende woning te halen. Hij rook een brandgeur en ging direct bij zijn buurman kijken. Ondanks de vlammen en veel rook aarzelde hij niet en ondernam hij actie door zijn buurman, die bewusteloos was, naar buiten te trekken.

Voor deze heldendaad ontving Brahim Ait-El Haj Ali de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in brons. 

De erepenning is een koninklijke onderscheiding voor moed (iets doen wat anderen nalaten of niet durven), beleid (weldoordacht en daadkrachtig optreden) en zelfopoffering (met gevaar voor eigen leven) en is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor dappere daden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten