De eerste van vijfduizend bloemen die vanaf woensdagmorgen in het centrum van Venray worden uitgedeeld.
De eerste van vijfduizend bloemen die vanaf woensdagmorgen in het centrum van Venray worden uitgedeeld. Foto: Persfoto

Verrassing voor bezoekers winkelcentrum Venray

Algemeen

Bezoekers van het Venrayse winkelcentrum worden vanaf woensdag 28 april verrast met een bloemetje.

Coronaproof, door ondernemersvereniging Venray Centraal, wordt vanaf die morgen aan de eerste vijfduizend bezoekers van de Venrayse winkelkern een bloemetje uitgedeeld. 

Zoals bekend mogen de buitenterrassen van de horeca vanaf komende woensdag van 12.00 uur tot 18.00 uur onder voorwaarden open. Het maximaal vijftig mensen op een terras. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal twee personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel op minder dan 1,5 meter afstand. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruikmaken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht. Bekijk alle regels die gelden op het terras.

Tevens mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, kunnen open van 06.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht. Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden. Zoals kleding en cosmetica.  

Om de ‘heropening’ te vieren, hangen de winkeliers de vlag uit en willen ze met de bloemenactie de kreet ‘Venray Bloeit’ eer aandoen en de centrumbezoekers met een bloemetje van harte welkom heten. 

‘Natuurlijk moet het allemaal nog coronaproof en kunnen we nog niet alles organiseren wat we willen. Maar zodra het verantwoord is, zullen we weer meer uit de kast halen om ons centrum, vooral op de koopzondagen op de laatste zondagen van de maand, te laten bruisen’, meldt een woordvoerder van  Venray Centraal in een persbericht. 

Uit de krant