<p>Edwin de Klein ging vol enthousiasme aan de slag op de rotonde.</p>

Edwin de Klein ging vol enthousiasme aan de slag op de rotonde.

(Foto: eigen foto)

Venray weer stukje kleurrijker

Op de rotonde aan de Zuidsingel bij de Venrayse wijk Brukske staat al enkele jaren het kunstwerk van Gussen Wie, ‘het gezin’ of in de volksmond ‘de knobbels’ genoemd. Het kunstwerk stond er een beetje kleurloos bij, maar daar heeft kunstenaar Edwin de Klein uit Venray verandering in gebracht.

Op grond van zijn ervaringen en jongerenonderzoek met het selfiemuseum APPIE bemerkte hij dat de Venrayse jongeren meer kleur wensten in de gemeente. Op grond hiervan heeft De Klein contact gelegd met de stichting Gussen Wie en de gemeente Venray.

Dankzij De Klein is het kunstwerk omgetoverd tot een kleurrijk geheel en is, nu de infrastructuur in dat gebied wordt aangepakt, een lust voor het oog. De stichting Gussen Wie is heel blij met het resultaat en met het doortastende enthousiasme van de Venrayse kunstenaar. Samen met de gemeente is er weer een stukje Venray mooier gemaakt.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten