Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Gouverneur Bovens blijft niet aan tot er een vervanger is gevonden. </p>

Gouverneur Bovens blijft niet aan tot er een vervanger is gevonden.

(Foto: Henk Lammen)

Johan Remkens waarnemend gouverneur Limburg

Johan Remkes wordt de waarnemend gouverneur van Limburg.

Demissionair minister Kajsa Ollongren heeft de 69-jarige Remkes  vrijdag aangesteld als tijdelijke vervanger van Theo Bovens. Remkes (69 jaar) was eerder onder andere commissaris van de Koning(in) in de provincie Noord-Holland en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Onlangs was hij waarnemend burgemeester van Den Haag.    

Bovens maakte zijn vertrek als gouverneur vorige week bekend tijdens een debat over de affaire rondom oud-gedeputeerde Herman Vrehen. Die zou volgens NRC tonnen aan provinciale subsidie hebben doorgesluisd naar zijn eigen bedrijven en betaalde zichzelf een te hoog salaris uit. Alle gedeputeerden stapten op in de nasleep van het subsidieschandaal.

Bovens meldde donderdag  in een brief aan Provinciale Staten niet aan te blijven tot er een vervanger is gevonden.

Remkes heeft van minister Ollongren de opdracht meegekregen te werken aan herstel van de bestuurlijke verhoudingen in de provincie Limburg. Hij wordt benoemd voor de periode totdat er een nieuwe commissaris van de Koning is benoemd.  

De waarneming gaat in op 19 april 2021.

Voor meer informatie:

https://www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2021/april/benoeming-waarnemend/

https://www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2021/april/brief-gouverneur/

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten