Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Gerda van Stelten: &quot;Dit hebben we te danken aan de grote inzet van onze vrijwilligers.&quot;</p>

Gerda van Stelten: "Dit hebben we te danken aan de grote inzet van onze vrijwilligers."

(Archieffoto Peel en Maas)

Voedselbank Limburg-Noord scoort opnieuw op voedselveiligheid

Afgelopen week heeft op twee locaties van Voedselbank Limburg-Noord weer de inspectie van de voedselveiligheid plaatsgevonden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert dan op onder meer de hygiëne en de registraties van de temperaturen van gekoelde en bevroren producten. Op alle punten was de voedselveiligheid op de locaties Horst en Venray honderd procent in orde. Daarmee heeft Voedselbank Limburg-Noord ook dit jaar weer alle honderd punten behaald. 

Voorzitter Gerda van Stelten is erg trots: “Dit hebben we te danken aan de grote inzet van onze vrijwilligers, die er iedere week voor zorgen dat aan alle strenge voorschriften wordt voldaan. Daar zijn we heel blij mee. Onze cliënten en leveranciers hebben er recht op dat wij als voedselbank goed en verantwoord met de voedselproducten omgaan.”

Speciaal voor de voedselbanken in Nederland heeft de (NVWA) een Handboek Voedselveiligheid opgesteld. Daarin staan richtlijnen hoe de voedselbanken moeten omgaan met vervoer, opslag en uitgifte van voedingsmiddelen. Zo moeten voedingsmiddelen bij de juiste temperatuur en in de oorspronkelijke, intacte verpakking bewaard worden. Bij niet-verpakte producten moet er informatie meegeleverd worden over allergenen. 

In tegenstelling tot supermarkten mogen voedselbanken wel een beperkt aantal soorten producten uitgeven die over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor koffie, chocolade en chips. Maar de uitgifteperiode hiervoor is natuurlijk ook afgebakend.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten